Direktlänk till inlägg 31 januari 2013

Jerk Chicken med coleslaw

Av Cecilia van Toor - 31 januari 2013 19:52

I dag mår jag betydligt bättre men är fortfarande seg. Jag ansträngde mig dock och lagde lite mat :) Det fick bli Jerk Chicken och coleslaw. Jag har varit sugen på att testa karibisk mat sen jag träffade på Moma från Moma´s Kitchen på bloggresan. Hon bloggar nästan bara om karibisk mat. Och vilken fullträff det blev! Hur gott som helst!! 

Jag har i princip följt Momas recept, dock hittade jag ingen gul habanero (som säkert är det viktigaste i karibisk matlagning!) och ersatte helt fräckt med vanlig röd chili. Tack Moma för de fantastiska recepten! Kolla in hennes blogg för fler karibiska recpt!


 


Här kommer matdelikats tolkning på recepten:


Jerk Chicken

1,5 kg färska kycklingklubbor

1 msk kryddpeppar

1 msk timjan

1,5 tsk nymald svartpeppar

3/4 tsk muskot

3/4 tsk kanel

1 msk färsk riven ingefära

1 msk mörkt muscovadosocker

1 dl solrosolja

1 msk kinesisk soja

1 tsk salt

2 msk mörk rom

0,5 dl vitvinsvinäger

-----

3 vitlöksklyftor

3 saladslökar

1 röd chili (behåll fröna) 


Blanda alla ingredienser utom lök och chili i en mixer. Finhacka vitlök, saladslök samt chili och mixa med resten. Stick små hål i kycklingklubborna och lägg dem i en påse, häll över marinaden. Låt marinera länge, helst över natten.

Eller om ni har turen att äga en vakumförpackare, då kan ni snabbmarinera. Jag har fått hem en vakumförpackare från OBH Nordica och provade såklart att snabbmarinera med den. Med vakumförpackning ska det räcka med endast 30 minuters marinering!

 


Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingen i en ugnsfastform, se till att de inte ligger på varandra, då blir inte skinnet krispigt. OBS! Spara marinaden som blir över i påsen. Sätt in i ugnen i ca. 45 minuter (kortare om ni har varmluftsugn). Ta ut kycklingen, höj värmen till 220 grader och häll på överbliven marinad. Sätt in ytterligare 20 minuter för att få en krispig yta.

 


Coleslaw

1/3 vitkålshuvud (av normalstor variant)

2 stora morötter

1 liten burk ananas i bitar (såklart godare med färsk!)

1,5 dl gräddfil

4 msk majonäs (gärna Hellmann´s)

1 tsk dijonsenap

2 msk vitvinsvinäger

en halv näve hackad färsk koriander

ordentligt med salt och peppar





 
 
Emilie

Emilie

7 februari 2013 11:46

Hej!

Jag jobbar för sajten Hittarecept.se och jag såg att du har goda recept på din blogg. Vi skulle vilja rekommendera att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggstoppen". http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen

Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta!

Med vänliga hälsningar,

Emilie
Hittarecept.se/

http://www.hittarecept.se

 
Moma

Moma

14 juli 2013 11:37

Tack söta(Bättre sent än aldrig)! Hoppas det är bra med dig och att du har en fin och solig sommar! Kram

http://www.momaskitchen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia van Toor - 14 oktober 2013 11:17

Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida.    Många kramar Cecilia ...

Av Cecilia van Toor - 8 oktober 2013 19:52

Nu när vi går mot kallare tider så passar det ju utmärkt med en värmande soppa. Pumpor finns det ju fullt av ute i butikerna nu, så jag provade att laga soppa på det. Det blev en mumsig soppa som passar både som varmrätt ihop med ett gott bröd eller ...

Av Cecilia van Toor - 7 oktober 2013 09:30

God morgon fina! Jag lovade ju igår att dela med mig av maten vi åt igår. Det blev verkligen supergott! Äppelchutneyn kan man ju äta ihop med vad som helst och det blir mycket av den som man kan spara i kylen.      Man behöver inte så mycket c...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 19:43

Idag har vi varit på en liten söndagsutflykt i Häckeberga. Vi slog oss fräckt ner i Häckebergas slotts trädgård och fikade medhavd picknick och lapade sol :) Sen gick vi längs en stig en bit runt sjön. Supermysigt! Här kommer lite biler:     H...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 10:47

God morgon!   Morgonens frukost: hårdbröd (knäckemacka), kaffe och ägg. Vad säger ni? Hårdbröd eller knäckemacka? Här i Skåne brukar jag inte bli förstådd om jag säger hårdbröd...   Idag är jag pigg och ser fram emot en dag med träning, utfl...

Presentation


Matdelikat är en blogg om god mat och bak.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Matbloggpriset

Nominera mig till Matbloggspriset Folkets val

Ovido - Quiz & Flashcards