Direktlänk till inlägg 10 november 2012

Kalkongryta med mango och aprikos

Av Cecilia van Toor - 10 november 2012 18:11

Eftersom det är Mårtensafton idag så fick det bli kalkon till middag! Den här grytan brukar jag göra med kyckling men det blev lika bra med kalkonfilé :) Kalkonen var från Ingelsta Kalkon och var hur fin som helst, man behövde inte rensa bort någonting!



En gryta för 4-6 personer:


ca. 700-800 g kalkonfilé

250 g champinjoner

1 gul lök

20 st torkade aprikoser

5 msk HOT mango chutney

3 msk kycklingfond

4 dl vispgrädde

salt och svartpeppar


Hacka löken och dela svampen i bitar. Fräs löken och svampen i en gryta med en klick smör. Dela filéerna i små bitar. Fräs kalkonen med lök och svamp. Salta och peppra (men försiktig med saltet! Man får sälta från fonden). Häll på grädden och fonden. Hacka aprikoserna i bitar och tillsätt i grytan. Tillsätt mango chutneyn och ev mer peppar. Låt puttra ca 10 minuter. Servera med ris och sallad.


Jag köpte ekologiska torkade aprikoser, de smakar lite som torkade fikon och liknar dem även i färgen. Jag brukar föredra ekologiskt men jag tror att det passar bättre med "vanliga" i det här receptet.


Nu ska vi snart gå och se Skyfall! Är det många som sett den? Har hört att det ska va den bästa Bondfilmen hittills! Ha en trevlig lördagskväll :)




 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia van Toor - 14 oktober 2013 11:17

Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida.    Många kramar Cecilia ...

Av Cecilia van Toor - 8 oktober 2013 19:52

Nu när vi går mot kallare tider så passar det ju utmärkt med en värmande soppa. Pumpor finns det ju fullt av ute i butikerna nu, så jag provade att laga soppa på det. Det blev en mumsig soppa som passar både som varmrätt ihop med ett gott bröd eller ...

Av Cecilia van Toor - 7 oktober 2013 09:30

God morgon fina! Jag lovade ju igår att dela med mig av maten vi åt igår. Det blev verkligen supergott! Äppelchutneyn kan man ju äta ihop med vad som helst och det blir mycket av den som man kan spara i kylen.      Man behöver inte så mycket c...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 19:43

Idag har vi varit på en liten söndagsutflykt i Häckeberga. Vi slog oss fräckt ner i Häckebergas slotts trädgård och fikade medhavd picknick och lapade sol :) Sen gick vi längs en stig en bit runt sjön. Supermysigt! Här kommer lite biler:     H...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 10:47

God morgon!   Morgonens frukost: hårdbröd (knäckemacka), kaffe och ägg. Vad säger ni? Hårdbröd eller knäckemacka? Här i Skåne brukar jag inte bli förstådd om jag säger hårdbröd...   Idag är jag pigg och ser fram emot en dag med träning, utfl...

Presentation


Matdelikat är en blogg om god mat och bak.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ matdelikat med Blogkeen
Följ matdelikat med Bloglovin'

Matbloggpriset

Nominera mig till Matbloggspriset Folkets val

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se