Direktlänk till inlägg 13 augusti 2012

Örtkryddade järpar

Av Cecilia van Toor - 13 augusti 2012 08:31

I lördags hade min bästa vän Sandra och en hennes sambo Arvid dop för deras son Vilgot. Tyvärr kunde inte vi vara med, men min vän Jeanette var där och fotograferade, kolla gärna hennes blogg: kuriosakabinett.

Igår lagade vi järpar, till det hade vi den udda kombinationen ris och brunsås men det var gott!


     


Örtkryddade järpar, ca 4 p:

500 g köttfärs (vi använde blandfärs)

1 msk ströbröd

3 msk mjölk

1 ägg

1 liten gul lök

1 vitlöksklyfta

näve hackad färsk basilika

näve hackad färsk persilja (eller fryst)

2-3 msk kalvfond

svartpeppar

troccomare (örtsalt)


Börja med att blanda ströbröd och mjölk i en bunke, låt det stå några minuter. Lägg i köttfärsen, ägg, hackad gul lök, pressad vitlök och övrigt. Blanda ordentligt. Forma hjärpar med hjälp av två skedar. Stek i smör tills de är genomstekta.


Brunsås på en höft:

ca. 2 msk smör

ca. 2 msk mjöl

ca. 3-4 dl mjölk

soja

ca. 1 köttbuljongtärning (eller pulver)

svartpeppar


Smält smöret i en kastrull, blanda i mjölet med en visp. Tillsätt lite mjölk i taget så att det inte klumpar sig och vispa hela tiden. När såsen börjar tjockna lite, häll på lite mer mjölk. Fortsätt så till önskad konsistens. Smaksätt med soja, buljong och svartpeppar.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia van Toor - 14 oktober 2013 11:17

Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida.    Många kramar Cecilia ...

Av Cecilia van Toor - 8 oktober 2013 19:52

Nu när vi går mot kallare tider så passar det ju utmärkt med en värmande soppa. Pumpor finns det ju fullt av ute i butikerna nu, så jag provade att laga soppa på det. Det blev en mumsig soppa som passar både som varmrätt ihop med ett gott bröd eller ...

Av Cecilia van Toor - 7 oktober 2013 09:30

God morgon fina! Jag lovade ju igår att dela med mig av maten vi åt igår. Det blev verkligen supergott! Äppelchutneyn kan man ju äta ihop med vad som helst och det blir mycket av den som man kan spara i kylen.      Man behöver inte så mycket c...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 19:43

Idag har vi varit på en liten söndagsutflykt i Häckeberga. Vi slog oss fräckt ner i Häckebergas slotts trädgård och fikade medhavd picknick och lapade sol :) Sen gick vi längs en stig en bit runt sjön. Supermysigt! Här kommer lite biler:     H...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 10:47

God morgon!   Morgonens frukost: hårdbröd (knäckemacka), kaffe och ägg. Vad säger ni? Hårdbröd eller knäckemacka? Här i Skåne brukar jag inte bli förstådd om jag säger hårdbröd...   Idag är jag pigg och ser fram emot en dag med träning, utfl...

Presentation


Matdelikat är en blogg om god mat och bak.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ matdelikat med Blogkeen
Följ matdelikat med Bloglovin'

Matbloggpriset

Nominera mig till Matbloggspriset Folkets val

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se