Direktlänk till inlägg 16 juli 2012

Hemmagjord pizza

Av Cecilia van Toor - 16 juli 2012 19:13

Vi gjorde egen pizza ihelgen. Det är ju så gott!! Särskilt om man gör både degen och tomatsåsen själv. Sen får man toppa den med vad man vill :)


             


Pizzabotten, för tre stora plåtar:

50 g jäst

0,5 l rumstempererat vatten

ca. 10 dl vetemjöl

2 msk olja

1 msk salt


Smula jästen i en bunke. Slå på vattnet och rör tills jästen löser sig. Häll i olja och salt. Häll på mjöl och arbeta in i degen tills degen precis släpper från händerna. Låt degen jäsa till dubbel storlek, minst en timme.

Dela degen på tre och kavla ut tunt på bakplåtspapper. Lägg på tomatsås och valfria ingredienser.



Mamma hade gjort tomatsåsen till dessa pizzor, så jag vet inte riktigt vad den innehöll, men det här receptet brukar jag göra:

Tomatsås till en pizza (en plåt):

ca. 20 coctailtomater

1 msk honung

2 vitlöksklyftor

1 msk vitvinsvinäger

salt och peppar


Hacka tomaterna. Koka dem med honungen i ca. 20 minuter. Tillsätt resten.



Förslag på toppingar:


1: Salami, paprika, mozzarella, parmesanost

2: Parmaskinka, chévre, champinjoner, rödlök, mozzarella, parmesanost

3: Köttfärsås, mozzarella, parmesanost, cheddarost


Grädda varje pizza för sig på ca. 250 grader tills den får fin färg (10-15 minuter). Toppa de gräddade pizzorna med en massa ruccola.




 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia van Toor - 14 oktober 2013 11:17

Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida.    Många kramar Cecilia ...

Av Cecilia van Toor - 8 oktober 2013 19:52

Nu när vi går mot kallare tider så passar det ju utmärkt med en värmande soppa. Pumpor finns det ju fullt av ute i butikerna nu, så jag provade att laga soppa på det. Det blev en mumsig soppa som passar både som varmrätt ihop med ett gott bröd eller ...

Av Cecilia van Toor - 7 oktober 2013 09:30

God morgon fina! Jag lovade ju igår att dela med mig av maten vi åt igår. Det blev verkligen supergott! Äppelchutneyn kan man ju äta ihop med vad som helst och det blir mycket av den som man kan spara i kylen.      Man behöver inte så mycket c...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 19:43

Idag har vi varit på en liten söndagsutflykt i Häckeberga. Vi slog oss fräckt ner i Häckebergas slotts trädgård och fikade medhavd picknick och lapade sol :) Sen gick vi längs en stig en bit runt sjön. Supermysigt! Här kommer lite biler:     H...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 10:47

God morgon!   Morgonens frukost: hårdbröd (knäckemacka), kaffe och ägg. Vad säger ni? Hårdbröd eller knäckemacka? Här i Skåne brukar jag inte bli förstådd om jag säger hårdbröd...   Idag är jag pigg och ser fram emot en dag med träning, utfl...

Presentation


Matdelikat är en blogg om god mat och bak.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ matdelikat med Blogkeen
Följ matdelikat med Bloglovin'

Matbloggpriset

Nominera mig till Matbloggspriset Folkets val

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se