Direktlänk till inlägg 7 september 2012

Västerbottengratinerad lax med sherrysås

Av Cecilia van Toor - 7 september 2012 19:28

Det har tyvärr inte blivit så mycket bloggande denna vecka... Men nu är jag iaf tillbaka! Idag har jag varit ledig så jag har sprungit hela 8 km! och börjat på en ny tavla, ni kanske får se den när den är färdig ;)

Ikväll har jag och sambon lagat jättegod lax. Det är verkligen ingen kalorisnål mat men det är ju nästan ingen god mat! Förresten har vi börjat att köpa färsk lax över disk eftersom det är mycket godare än frysta bitar, dessutom oftast billigare!


 


Lax med västerbottentäcke, 2 p.


300 g hel lax

100 g philadelphiaost

hackad gräslök

ca. 75 g riven västerbottenonst

flingsalt och peppar


Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen på lite bakplåtspapper i en ugnsform. Salta och peppra. Blanda philadelphia med hackad gräslök, 50 g av den rivna osten samt salt och peppar. Bred ut krämen över laxen och strö sedan över resten av västerbottenosten.

 

Sätt in i ugnen ca. 20 minuter tills laxen är färdig och osten gyllene. Servera med potatis och sherrysås.


 



Sherrysås


2 schalottenlökar

1 dl sherry

1 dl vispgrädde

2 dl creme fraiche (fet)

salt och peppar


Hacka löken. Fräs i lite smör i en kastrull. Häll på sherry. Låt puttra i ca. 10 minuter. Sila av löken. Häll tillbaka såsen i kastrullen och blanda i grädde, creme fraiche, salt och peppar. Rör tills såsen blir jämn. Koka inte!


Till maten drack vi det här goda vita vinet:

 

Dr L Riesling (7218) 79 kr på systemet. 

Dryck · Fisk · Såser
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia van Toor - 14 oktober 2013 11:17

Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida.    Många kramar Cecilia ...

Av Cecilia van Toor - 8 oktober 2013 19:52

Nu när vi går mot kallare tider så passar det ju utmärkt med en värmande soppa. Pumpor finns det ju fullt av ute i butikerna nu, så jag provade att laga soppa på det. Det blev en mumsig soppa som passar både som varmrätt ihop med ett gott bröd eller ...

Av Cecilia van Toor - 7 oktober 2013 09:30

God morgon fina! Jag lovade ju igår att dela med mig av maten vi åt igår. Det blev verkligen supergott! Äppelchutneyn kan man ju äta ihop med vad som helst och det blir mycket av den som man kan spara i kylen.      Man behöver inte så mycket c...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 19:43

Idag har vi varit på en liten söndagsutflykt i Häckeberga. Vi slog oss fräckt ner i Häckebergas slotts trädgård och fikade medhavd picknick och lapade sol :) Sen gick vi längs en stig en bit runt sjön. Supermysigt! Här kommer lite biler:     H...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 10:47

God morgon!   Morgonens frukost: hårdbröd (knäckemacka), kaffe och ägg. Vad säger ni? Hårdbröd eller knäckemacka? Här i Skåne brukar jag inte bli förstådd om jag säger hårdbröd...   Idag är jag pigg och ser fram emot en dag med träning, utfl...

Presentation


Matdelikat är en blogg om god mat och bak.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ matdelikat med Blogkeen
Följ matdelikat med Bloglovin'

Matbloggpriset

Nominera mig till Matbloggspriset Folkets val

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se