Direktlänk till inlägg 24 april 2012
Här kommer recepten på kreolska grytan och jordgubbstårtan vi åt i helgen hos Lisa och Viktor:
Lisas kreolska gryta, 6p:
ca 1 kg fläskfilé
3-4 kabanossekorvar
1 liten burk syltlök
1 röd paprika
1,5 dl bostongurka
1 burk oliver
5 dl grädde
1 msk vetemjöl
1 msk mejram
salt och peppar
Putsa flién och skär i skivor. Skär korven i bitar. Bryn filébitarna och korven. Krydda med mejram, salt och peppar. Strö över mjölet. Tillsätt sultlök, oliver, gurka och paprika. Slå på grädden och låt koka ca. 10 min. Smaka av med spadet från syltlöken. Servera med ris.
Viktors goda jordgubbstårta, ca 10 p.
Botten
300 g mandelmassa
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 lime, skal och saft
Fyllning
600 g färskost
2 dl crème fraiche
2 dl socker
5 ägg
200 g jordgubbar
200 g vit choklad
Garnering
jordgubbar
citronmeliss
grädde
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt, tillsätt ett ägg i sänder. Tillsätt mjöl. Blanda i limeskal och limesaft. Tryck ut degen i en springform. Låt stå kallt i minst 30 min.
Blanda ost, crème fraiche och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Fördela i två skålar. Mixa jordgubbarna och vänd ner i den ena smeten. Smält chokladen och blanda i den andra smeten. Häll chokladsmeten i formen och sedan jordgubbssmeten ovanpå. Dra en gaffel igenom smeten så att den "marmorerar" sig lite. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt svalna. Garnera med vispad grädde, jordgubbar och citronmeliss.
Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida. Många kramar Cecilia ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | |||
30 |
|||||||||
|