Direktlänk till inlägg 25 april 2012

Spenatpasta!

Av Cecilia van Toor - 25 april 2012 21:20

Hej!

Ikväll är Ola och Helena på besök. Vi bjöd på pasta med spenat, ett recept jag är uppvuxen med. Pappas specialitet. Alla älskar denna rätt! Den är dessutom billig.


 


ca 4 p


500 g fryst hackad spenat

ca 2 msk köttbuljong(pulverform)

ca 1 tsk muskotnöt

peppar

2 dl vispgrädde

pasta


skinka

ev. parmesanost


Koka pastan. Värm den frysta spenaten. Tillsätt buljong, muskot och peppar. Inget salt, utan buljongen ger sältan. Häll i grädden. Hacka skinkan och riv ev. parmesanost och lägg på pastan och spenatsåsen. Servera med tomatsallad.



Tomatsallad:

tomater

mozzarella

rödlök

basilikablad

balsamvinäger

olja

trocomare (örtsalt)


Skiva tomaterna och mozzarellan och lägg på ett fat. Hacka rödlöken fint och strö över. Lägg några basilikablad på salladen. Häll över lite balsamvinäger och olja. Salta med örtsaltet.


Till maten drack vi ett gott spanskt vin som Ola tagit med sig från Barcelona: 


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ola

26 april 2012 07:35

Maten var supergod! Så gott med spenat :)
Tusen tack igen för mysig middag & sällskap!

 
Ingen bild

Lars Dahlström

14 maj 2012 19:48

är inte detta vår gamla studentkorridorsfavorit?! den är goooooo! Jag väntar fortfarande på Krilles skinkmos! (jag läser inte bloggar men Cissi, denna är fan både snygg och bra!) kram påre kompis!

Cecilia van Toor

14 maj 2012 21:08

Tack Lars! Så glad jag blir :) Ska se om Krille kan dela med sig av receptet på skinkmos...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia van Toor - 14 oktober 2013 11:17

Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida.    Många kramar Cecilia ...

Av Cecilia van Toor - 8 oktober 2013 19:52

Nu när vi går mot kallare tider så passar det ju utmärkt med en värmande soppa. Pumpor finns det ju fullt av ute i butikerna nu, så jag provade att laga soppa på det. Det blev en mumsig soppa som passar både som varmrätt ihop med ett gott bröd eller ...

Av Cecilia van Toor - 7 oktober 2013 09:30

God morgon fina! Jag lovade ju igår att dela med mig av maten vi åt igår. Det blev verkligen supergott! Äppelchutneyn kan man ju äta ihop med vad som helst och det blir mycket av den som man kan spara i kylen.      Man behöver inte så mycket c...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 19:43

Idag har vi varit på en liten söndagsutflykt i Häckeberga. Vi slog oss fräckt ner i Häckebergas slotts trädgård och fikade medhavd picknick och lapade sol :) Sen gick vi längs en stig en bit runt sjön. Supermysigt! Här kommer lite biler:     H...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 10:47

God morgon!   Morgonens frukost: hårdbröd (knäckemacka), kaffe och ägg. Vad säger ni? Hårdbröd eller knäckemacka? Här i Skåne brukar jag inte bli förstådd om jag säger hårdbröd...   Idag är jag pigg och ser fram emot en dag med träning, utfl...

Presentation


Matdelikat är en blogg om god mat och bak.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ matdelikat med Blogkeen
Följ matdelikat med Bloglovin'

Matbloggpriset

Nominera mig till Matbloggspriset Folkets val

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se