Direktlänk till inlägg 25 april 2012
Hej!
Ikväll är Ola och Helena på besök. Vi bjöd på pasta med spenat, ett recept jag är uppvuxen med. Pappas specialitet. Alla älskar denna rätt! Den är dessutom billig.
ca 4 p
500 g fryst hackad spenat
ca 2 msk köttbuljong(pulverform)
ca 1 tsk muskotnöt
peppar
2 dl vispgrädde
pasta
skinka
ev. parmesanost
Koka pastan. Värm den frysta spenaten. Tillsätt buljong, muskot och peppar. Inget salt, utan buljongen ger sältan. Häll i grädden. Hacka skinkan och riv ev. parmesanost och lägg på pastan och spenatsåsen. Servera med tomatsallad.
Tomatsallad:
tomater
mozzarella
rödlök
basilikablad
balsamvinäger
olja
trocomare (örtsalt)
Skiva tomaterna och mozzarellan och lägg på ett fat. Hacka rödlöken fint och strö över. Lägg några basilikablad på salladen. Häll över lite balsamvinäger och olja. Salta med örtsaltet.
Till maten drack vi ett gott spanskt vin som Ola tagit med sig från Barcelona:
Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida. Många kramar Cecilia ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | |||
30 |
|||||||||
|