Direktlänk till inlägg 4 maj 2013

Kabanossegryta med kyckling

Av Cecilia van Toor - 4 maj 2013 10:59

God morgon! Jag har precis ätit frukost efter ett tufft spinningpass. Snart ska vi ut i solen, känns som sommarväder idag! Senare i eftermiddag ska vi in till Malmö och hejja på våra vänner Louise och Martin som ska springa Toughest. Det är en 8 km lång hinderbana på Ribban. Låter riktigt tufft!

Häromdagen lagade vi kabanossegryta, eller kreolsk gryta som många kallar det. Vi tog kyckling istället för fläskfilé och det blev jättebra! Krille var helt lyrisk eftersom det var så gott! Det är även min brors favoritmat. Förrutom att det är så gott så är det superenkelt att göra!


 


Kabanossegryta för ca 6p:


1 kg kycklingfilé (eller fläskfilé)

4 kabanossekorvar (som ölkorvar)

1 burk kalamataoliver

1/2 burk syltlök

1/2 liten burk smörgåsgurka (eller ca. 30 st)

1 stor röd paprika

5 dl vispgrädde

1 tsk torkad mejram

salt och peppar


Dela kycklingen i små bitar. Stek i en stekpanna så att de får färg. Lägg sedan kycklingen i en gryta. Hacka korven och papriken i mindre bitar, stek i pannan och häll sedan över i grytan. Sätt grytan på den varma plattan och tillsätt grädde, oliver, syltlök, gurka (delad i mindre bitar), mejram, salt och peppar. Var dock försiktig med saltet, smaka av! Låt puttra några minuter på svag värme. Servera med ris och sallad.


 

Dessa oliver använde jag.


Ha en trevlig lördag alla :)

Kram





 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia van Toor - 14 oktober 2013 11:17

Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida.    Många kramar Cecilia ...

Av Cecilia van Toor - 8 oktober 2013 19:52

Nu när vi går mot kallare tider så passar det ju utmärkt med en värmande soppa. Pumpor finns det ju fullt av ute i butikerna nu, så jag provade att laga soppa på det. Det blev en mumsig soppa som passar både som varmrätt ihop med ett gott bröd eller ...

Av Cecilia van Toor - 7 oktober 2013 09:30

God morgon fina! Jag lovade ju igår att dela med mig av maten vi åt igår. Det blev verkligen supergott! Äppelchutneyn kan man ju äta ihop med vad som helst och det blir mycket av den som man kan spara i kylen.      Man behöver inte så mycket c...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 19:43

Idag har vi varit på en liten söndagsutflykt i Häckeberga. Vi slog oss fräckt ner i Häckebergas slotts trädgård och fikade medhavd picknick och lapade sol :) Sen gick vi längs en stig en bit runt sjön. Supermysigt! Här kommer lite biler:     H...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 10:47

God morgon!   Morgonens frukost: hårdbröd (knäckemacka), kaffe och ägg. Vad säger ni? Hårdbröd eller knäckemacka? Här i Skåne brukar jag inte bli förstådd om jag säger hårdbröd...   Idag är jag pigg och ser fram emot en dag med träning, utfl...

Presentation


Matdelikat är en blogg om god mat och bak.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ matdelikat med Blogkeen
Följ matdelikat med Bloglovin'

Matbloggpriset

Nominera mig till Matbloggspriset Folkets val

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se