Direktlänk till inlägg 10 september 2012
I lördags var vi hemma hos min kollega Angelica på kräftskiva. Vi började kvällen med lerduveskytte och shit va kul det var! Jag har aldrig skjutit med ett gevär innan så det var lite läskigt första skotten men sen kändes det bättre. Tyvärr träffade inte jag en enda lerduva... men de andra var duktiga!
Vissa var väldigt exalterde!
Vi hade knytis och jag lagade västerbottenpaj. Jag letade på nätet efter recept och de flesta innehöll nästan precis samma ingredienser. Så här gjorde jag min:
För en pajform på ca. 22 cm
3 dl vetemjöl
125 g rumsvarmt smör
en nypa salt
ev. ett par tsk vatten
3 ägg
en nypa salt
vitpeppar
2 dl vispgrädde
150 g riven västerbottenost
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda smör, mjöl, salt och ev. vatten till en deg. Tryck ut degen i en pajform och ställ in i frysen ca 10 minuter. Nagga pajskalet och förgrädda sedan i ca 10 minuter. Vispa undertiden försiktigt ihop ägg, salt, vispgrädde och ost. Häll i äggsmeten i pajskalet och ställ in i ugnen tills pajen blir gyllene i färgen, ca 20-25 minuter. Går utmärkt att göra dagen innan och värma på i ugnen. Servera gärna med en klick creme fraiche och hackad rödlök.
Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida. Många kramar Cecilia ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
|||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 | 25 |
26 |
27 | 28 |
29 | 30 | |||
|