Direktlänk till inlägg 21 maj 2012

Möhippa och Pavlova

Av Cecilia van Toor - 21 maj 2012 09:45

God morgon!

Helgen har jag spenderat i Sundvsall. Vi har hållit en möhippa för en av mina bästa kompisar Linn som ska gifta sig i sommar. Det började med att en av tjejerna som bor i stan lurade med Linn på en morgonpromenad runt Sidsjön, och där satt vi med uppdukad champagnefrukost på en brygga. Efter det gick vi en kurs i poledancing, vilket var riktgt kul. Sen åkte vi vidare och grillade korv och målade tavlor för att sedan bada badtunna, äta gott och mysa. Till efterrätt hade Sandra gjort Pavlova. Jag tyckte att det var så fint att alla fick en varsin stor maräng.


 


Sandras goda Pavlova, 6p.


Maräng

4 äggvitor

2,5 dl socker

1 tsk citronsaft

1 msk maizena


Fyllning

lättvispad grädde

kiwi

blåbär

passionsfrukt



Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggvitorna först, tillsätt lite socker i taget, tillsätt citron och maizena. Vispa tills att marängen blir så fast att skålen kan hållas upp och ned utan att det rinner ut. Klicka ut 6 stycken maränger på bakplåtspapper och gör en liten grop i varje maräng med sked. Stoppa in i den varma ugnen, men sänkt direkt temperaturen till 125 grader. Slå av ugnen efter ca. 50 minuter och låt marängerna stå kvar i. Bra att göra dagen innan.

Fyll marängerna med grädde och frukt precis innan servering. 


 
ANNONS
 
Jeanette

Jeanette

21 maj 2012 22:39

Sugerrushen efter den var inte att leka med:)

http://kuriosakabinett.blogg.se

Cecilia van Toor

22 maj 2012 21:59

Men så himla gott!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia van Toor - 14 oktober 2013 11:17

Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida.    Många kramar Cecilia ...

Av Cecilia van Toor - 8 oktober 2013 19:52

Nu när vi går mot kallare tider så passar det ju utmärkt med en värmande soppa. Pumpor finns det ju fullt av ute i butikerna nu, så jag provade att laga soppa på det. Det blev en mumsig soppa som passar både som varmrätt ihop med ett gott bröd eller ...

Av Cecilia van Toor - 7 oktober 2013 09:30

God morgon fina! Jag lovade ju igår att dela med mig av maten vi åt igår. Det blev verkligen supergott! Äppelchutneyn kan man ju äta ihop med vad som helst och det blir mycket av den som man kan spara i kylen.      Man behöver inte så mycket c...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 19:43

Idag har vi varit på en liten söndagsutflykt i Häckeberga. Vi slog oss fräckt ner i Häckebergas slotts trädgård och fikade medhavd picknick och lapade sol :) Sen gick vi längs en stig en bit runt sjön. Supermysigt! Här kommer lite biler:     H...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 10:47

God morgon!   Morgonens frukost: hårdbröd (knäckemacka), kaffe och ägg. Vad säger ni? Hårdbröd eller knäckemacka? Här i Skåne brukar jag inte bli förstådd om jag säger hårdbröd...   Idag är jag pigg och ser fram emot en dag med träning, utfl...

Presentation


Matdelikat är en blogg om god mat och bak.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7 8 9
10
11
12 13
14 15
16
17 18 19
20
21 22
23
24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ matdelikat med Blogkeen
Följ matdelikat med Bloglovin'

Matbloggpriset

Nominera mig till Matbloggspriset Folkets val

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se