Senaste inläggen

Av Cecilia van Toor - 23 augusti 2013 14:09

Hej!! Nu har jag gått på semester!! Tre hela veckor ska jag vara ledig och det känns sååå skönt :) På söndag åker vi till Kalifornien, där vi ska bila runt i ett par veckor med vänner och bara ha det gott. Jag kommer nog inte blogga när jag är där, men ni kan följa mig på instagram: CECILIAVT heter jag. Självklart kommer jag att lägga upp bilder när jag kommer hem igen :) 

Eftersom det är helg nu, så tänkte jag bjuda på ett smaskigt recept som passar som tilltugg till drinken eller som förrätt. Har ni några smultron kvar?? Detta bjöd min svägerska Jill på när vi sågs i Stockholm. En riktigt bra kombo!



Chèvre med smultron


en bit baguette

chèvre

smultron

honung


Sätt ugnen på 200 grader. Skär små skivor av baguetten. Lägg en bit chèvre på varje baguetteskiva. Lägg några smultorn på varje bit och ringla över honung. Ställ in i ugnen i ca. 5 minuter. Servera genast.


Av Cecilia van Toor - 19 augusti 2013 17:24

 

För två veckor sedan var jag på bröllop i Dalarna. Min bästa vän Sandra gifte sig med dalmasen Arvid. Allt var så fint! De var vackra, vädret var vackert och platsen de hade festen på var vacker. Här kommer lite bilder från dagen:

 

 

Lite prepp inför vigseln


 

Vackra Linn med sin söta Alve


 

Brudparet med alla tärnor och bestman Foto: Lars Dahlström



  

Festen hölls på den här vackra platsen, toppen på en gammal slalombacke (kolla utsikten!). Ett par spelmän underhöll oss med vacker dalamusik.


 

Vi välkomnades med rosébubbel och gott tilltugg


 

Fina dalahästar på varje kuvert


 

Jag fick äran att sitta på honörsbordet. Hade dock svårt att fånga brudparet på bild... Det här blev den bästa ;p


 

Såklart fanns där en godisbuffé, det var mycket uppskattat!


 

Den fina bröllopstårtan med smak av fläder och hallon, nam nam


 

Första dansen <3


Sen dansade vi loss hela natten lång... 


Tack Sandra och Arvid för en rikitgt trevlig dag och fest! 


Undra vem som står på tur nästa gång... jag fångade visst brudbuketten ;p

Av Cecilia van Toor - 8 augusti 2013 08:45

God morgon! Jag tänkte att det kanske är någon som vill ha receptet på flädermojiton vi gjorde i skärgården. Har ni någon flädersaft kvar? Sommaren är ju inte slut än, så det passar ju fortfarande att dricka sommardrinkar ;) 


 

Det här receptet är en lite förenklat, hoppade t.ex över sockerlagen och tog sprite ist. Dock lika gott ändå!


Flädermojito, en tillbringare:


ca. 2 dl ljus rom (brukar ta mörk till "vanlig" mojito)

1/2 dl koncentrerad flädersaft

2 lime

en massa myntablad (en hel kruka om man köper den så)

ca. 1 - 1,5 l sprite

10 isbitar


Dela limen i klyftor, lägg i bringaren tillsammans med myntabladen. "Muddla" med en träsked eller vad ni har (eller använd en riktig muddlare eller en mortel). Tryck iaf ut saften ordentligt och krossa bladen. Lägg i isbitarna. Häll på rom, saft och sprite. Rör om. Farligt god blir den ;)  





Av Cecilia van Toor - 6 augusti 2013 10:26

Hej! I helgen har jag varit på bröllop igen! Min bästis Sandra gifte sig, återkommer med bilder senare :) Istället får ni kika på lite andra bilder...

För snart två veckor sedan hade vi en semestervecka som vi till största del spenderade ute i Stockholms skärgård. Vi började veckan med Krilles familj och avslutade veckan med min familj.


 

   

Flädermojitos och räkmacka på bryggan :)


 

Mycket skratt :)


 

FIna simhopp :p


 

Mer bad blev det även på nästa skärgårdsö


   

Jag som känner på vattnet innan jag vågar hoppa i...


   

God mat och härligt häng :)


Vi hade en supermysig vecka, älskar verkligen skärgården! Nu ska vi snart iväg på vår "riktiga" semester. Kalifornien om 2,5 vecka!! Woop woop!



Av Cecilia van Toor - 1 augusti 2013 18:11

Här kommer ett supergott recept som ni måste prova! Entrecôte med chimichurri och en ljummen squashsallad. Chimichurri är en sydamerikansk röra som består av färska kryddor, vitlök och chili, den passar utmärkt att servera till grillat.


 


Chimichurri, till ca 4p:


1 kruka persilja

1/2 kruka färsk oregano

1/2 röd chili (spansk peppar)

1 stor vitlöksklyfta

1/2 dl olivolja

1 msk vitvinsvinäger

1 msk saft från lime

salt och svartpeppar


Hacka persilja, oregano, chili (gärna med frön om du vill ha lite hetta) och vitlök fint. Lägg i en skål. Häll över olivolja, vinäger och lime. Smaka av med salt och peppar.

   

 

 

Entrecôte, 4p:


4 bitar entrecôte (valfri storlek)

flingsalt och svartpeppar

smör


Hetta upp en panna. Klappa in salt och peppar på bitarna. Lägg i smöret och lägg i köttet när smöret slutat bubbla. Stek köttet ca. 2 minuter på var sida beroende på hur tjocka bitar du har resp. hur du vill ha köttet. Låt det vila i folie några minuter innan du skär upp det

Eller varför inte grilla köttet nu i sommartider!. 



Ljummen squashsallad, 4p:


2 st squash

några nävar sugar snaps

salt och peppar

smör att steka i


Skiva squashen med en mandolin eller potatisskalare på längden. Värm en stekpanna och klicka i lite smör, fräs snabbt squashskivorna, salta och peppra. Lägg i sugar snapsen i slutet och servera direkt.


Lägg den ljumma squashsalladen på en tallrik, lägg på uppskivad entrecôte och häll över chmichurrin. Smaklig spis :)


Av Cecilia van Toor - 31 juli 2013 16:34

När vi var i Stockholm förra veckan bjöd min bror Magnus på en smaskig dessert-drink, som han uppfann på sin tid som bartender. Den går inte av för hackor! Riktigt smaskig men väldigt mättande, särskilt om man dricker två stora glas ;p


 


Ballerina-Baileys, 4 stora glas:


1 liter vaniljglass

1 pkt ballerinakakor (spara 4 st till dekoration)

en skvätt mjölk (så att det inte blir så tjockt)

ca 20-25 cl baileys

en skvätt créme de menthe efter smak (eller en skvätt pepparmint) 

en hel del is

1/4 tub chokladsås (typ O´hoj)


Mixa allt i en blender. Häll upp i fyra stora glas och dekorera med en ballerinakaka.

 


Det ska egentligen vara créme de menthe men det finns bara i systembolagets beställningssortiment, så lite pepparmintsextrakt sm finns i matbutikerna fungerar som bra ersättare :)



Av Cecilia van Toor - 30 juli 2013 09:28

Hej! Förlåt för min frånvaro. Vi har haft en veckas semester med mycket skärgårdshäng. Bilder kommer snart :) Här bjuder jag på en god dessert så länge, receptet har jag fått från min kompis Emma:


 


Vaniljkräm med bär, ca 8p:


2 pkt vaniljkesella

ca. 3 dl vispgrädde

ca. 3 msk florsocker (efter smak)

2 tsk vaniljsocker

1/2 pkt frysta blåbär (tinade) eller färska

1/2 pkt frysta hallon (tinade) eller färska

100 g blandad choklad (t.ex. mjölkchoklad och vit choklad)



Vispa grädden. Blanda i vaniljkesellan. Smaka av med florsocker och vaniljsocker hur sött du vill ha det. Vispa ihop ordentligt. Varva bär och vaniljkräm i ett glas. Hacka chokladen och strö över varje glas.

 

Snabbt och enkelt och supergott!

Av Cecilia van Toor - 18 juli 2013 10:22

I lördags var det dags för bröllop igen :) Våra vänner Louise och Martin fick äntligen varandra ;) Det var verkligen ett lyckat bröllop! Vackert väder, vacker brud och brudgum och jätterolig fest efteråt!


 

Vigseln hölls på en flotte i Skåne-Tranås


   

Risregn...


Placeringskorten var fina betonghjärtan. Till förrätt fick vi Toast skagen.


Underhållning under hela middagen och dansen på kvällen stod Holidays för.


 

Vi satt vid bordet "Lund".


 

Nygifta och glada :)


 

Jenny, Madde och jag


 

Tomas, Krille och Kotten


 

När Louise gick iväg passade alla tjejer på att pussa på Martin


 

De fick utföra roliga lekar...


 

Första dansen


   

Vi fick popcorn i serietidningar och färgglada drinkar...


  

Vi fick även en supergod bröllopstårta med hallongrädde och choklad


Krille och jag ska ju åka med brudparet till Kalifornien om 5 veckor, så av oss fick de en USA-inspirared present, med bl.a biljetter till Alcatraz, vin från Kalifornien och guideböcker.


Tack Louise och Martin för en fantastiskt trevlig dag!


Just nu sitter jag hemma och är sjukskriven :( Har nämligen fått ryggskott/nackspärr from hell... Får knapra starka värktabletter för att stå ut med smärtan. Jag hoppas verkligen jag blir bra snart så att jag kan träna! Dessutom har vi semester nästa vecka och det är ju inte så kul om man inte kan röra sig obehindrat. Håll tummarna för att jag blir frisk snart! 





Presentation


Matdelikat är en blogg om god mat och bak.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Matbloggpriset

Nominera mig till Matbloggspriset Folkets val

Ovido - Quiz & Flashcards