Direktlänk till inlägg 7 juni 2013

Ingefärsgryta

Av Cecilia van Toor - 7 juni 2013 09:02

Hej! Har ni långledigt denna helg? Det har tyvärr inte jag men jag njuter av det vackra vädret på kvällarna istället :) Eftersom jag jobbade igår också så blev det inget nationaldagsfirande för min del men jag träffade upp min vän Madde på kvällen som hade möhippa. Hon hade haft en fullspäckad dag med bl.a segway och nakenbad på kallbadhuset. Så det var synd att man inte kunde vara med hela dagen! Det är nackdelen med att jobba inom vården...

Jag har tyvärr inga bilder att bjuda på från igår kväll men jag tänkte iaf bjuda på ett recept :) Nämligen en thaigryta jag gjorde häromveckan. Supergod blev den med mycket smak av ingefära. Jag wokade grönsakerna innan och de blev riktigt "crunchy"! Älskar knapriga grönsaker, särskilt broccoli!



Ingefärsgryta, ca 4p:


1 kg kycklingfilé

2 buketter med färsk broccoli

200 g champinjoner (jag blandade skogs och vanliga)

2 morötter

1 röd paprika

1 burk kokosmjölk

1 vitlöksklyfta

en ingefärsbit (ca. 2 x 2 cm)

2 tsk sambal oelek

1 msk sesamolja

1 tsk chilipulver

salt och peppar

olja att steka i 


Hacka kycklingen i små bitar. Blanda i en bunke kycklingen med sesamolja, sambal oelek, chilipulver, riven ingefära och vitlök. Stek kycklingen till den får fin färg i en het stekpanna. Häll sedan över kycklingen i en gryta. Dela broccolin i mindre buketter och woka/stek i samma panna med lite extra olja, salta och peppra. Häll broccolin i grytan. Dela morötterna och paprikan i mindre stavar och dela ev. på champnjonerna, gör på samma sätt som med broccolin. Sätt grytan på den varma plattan och tillsätt kokosmjölken. Låt puttra en liten stund men inte förlänge för då behåller inte grönsakerna sin "crunch". Smaka av och tillsätt ev mer kryddor (salt, peppar, chili). Ät som det är i en skål eller servera ris till.




 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia van Toor - 14 oktober 2013 11:17

Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida.    Många kramar Cecilia ...

Av Cecilia van Toor - 8 oktober 2013 19:52

Nu när vi går mot kallare tider så passar det ju utmärkt med en värmande soppa. Pumpor finns det ju fullt av ute i butikerna nu, så jag provade att laga soppa på det. Det blev en mumsig soppa som passar både som varmrätt ihop med ett gott bröd eller ...

Av Cecilia van Toor - 7 oktober 2013 09:30

God morgon fina! Jag lovade ju igår att dela med mig av maten vi åt igår. Det blev verkligen supergott! Äppelchutneyn kan man ju äta ihop med vad som helst och det blir mycket av den som man kan spara i kylen.      Man behöver inte så mycket c...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 19:43

Idag har vi varit på en liten söndagsutflykt i Häckeberga. Vi slog oss fräckt ner i Häckebergas slotts trädgård och fikade medhavd picknick och lapade sol :) Sen gick vi längs en stig en bit runt sjön. Supermysigt! Här kommer lite biler:     H...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 10:47

God morgon!   Morgonens frukost: hårdbröd (knäckemacka), kaffe och ägg. Vad säger ni? Hårdbröd eller knäckemacka? Här i Skåne brukar jag inte bli förstådd om jag säger hårdbröd...   Idag är jag pigg och ser fram emot en dag med träning, utfl...

Presentation


Matdelikat är en blogg om god mat och bak.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ matdelikat med Blogkeen
Följ matdelikat med Bloglovin'

Matbloggpriset

Nominera mig till Matbloggspriset Folkets val

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se