Direktlänk till inlägg 4 november 2012

New York Cheesecake

Av Cecilia van Toor - 4 november 2012 17:25

I fredags bakade jag och Krilles brorsbarn en New York Cheesecake. Vi använde oss av Leilas recept. Skillnaden från en "vanlig" cheesecake är att den är ugnsbakad och hög (dock påstår vissa att en äkta NY Cheesecake ska bakas två gånger). Den blev riktigt mäktig och god, hade dock haft i lite mer socker om jag bakat den igen. Den var inte så söt dom vissa kakor kan vara, men smaken är ju olika :)


 


Leilas New York Cheesecake:


300 g digestivekex

150 g smör


600 g philadelphiaost

2,5 dl kesella 10%

1 dl socker (ev. 1/2 - 1 dl extra)

1 dl majsmjöl

2 tsk vaniljsocker

3 ägg

1 dl vispgrädde

200 g vit choklad

1 dl frysta blåbär


Sätt ugnen på 175 grader. Mixa digestivekexen till smulor. Smält smöret och blanda med kaksmulorna. Tryck ut i en springform till en jämn botten. Grädda i ugnen ca 10 minuter. Ta ut formen och låt svalna, höj ugnen till 200 grader.

Blanda socker, mjöl och vaniljsocker i en skål. Tillsätt kesella och ost och vispa krämigt med elvisp. Vispa i äggen, ett i taget. Tillsätt grädden. Smält chokladen och tillsätt till smeten. Häll sedan smeten över kakbottnen och stö över de frusna blåbären och sätt in i ugnen i 30 minuter. Stäng sedan av värmen och låt kakan stå inne 30 minuter till på eftervärme. Ställ kakan svalt (kylen) minst 6 timmar innan servering.



 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia van Toor - 14 oktober 2013 11:17

Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida.    Många kramar Cecilia ...

Av Cecilia van Toor - 8 oktober 2013 19:52

Nu när vi går mot kallare tider så passar det ju utmärkt med en värmande soppa. Pumpor finns det ju fullt av ute i butikerna nu, så jag provade att laga soppa på det. Det blev en mumsig soppa som passar både som varmrätt ihop med ett gott bröd eller ...

Av Cecilia van Toor - 7 oktober 2013 09:30

God morgon fina! Jag lovade ju igår att dela med mig av maten vi åt igår. Det blev verkligen supergott! Äppelchutneyn kan man ju äta ihop med vad som helst och det blir mycket av den som man kan spara i kylen.      Man behöver inte så mycket c...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 19:43

Idag har vi varit på en liten söndagsutflykt i Häckeberga. Vi slog oss fräckt ner i Häckebergas slotts trädgård och fikade medhavd picknick och lapade sol :) Sen gick vi längs en stig en bit runt sjön. Supermysigt! Här kommer lite biler:     H...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 10:47

God morgon!   Morgonens frukost: hårdbröd (knäckemacka), kaffe och ägg. Vad säger ni? Hårdbröd eller knäckemacka? Här i Skåne brukar jag inte bli förstådd om jag säger hårdbröd...   Idag är jag pigg och ser fram emot en dag med träning, utfl...

Presentation


Matdelikat är en blogg om god mat och bak.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ matdelikat med Blogkeen
Följ matdelikat med Bloglovin'

Matbloggpriset

Nominera mig till Matbloggspriset Folkets val

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se