Direktlänk till inlägg 29 oktober 2012

Matdelikats guide till New York (Del två)

Av Cecilia van Toor - 29 oktober 2012 19:27


Det är verkligen tur att man har kommit hem från det kommande ovädret i New York. Hoppas inte orkanen Sandy slår till så hårt som de tror! 

Här kommer iaf fortsättningen på min "guide":

 

Dag tre(måndag):

Efter frukost på en diner i närheten av hotellet knatade vi ner genom stan mot Downtown.

 


På vägen neråt kollade vi in Madison Square Garden. Tyvärr spelades inga matcher här under vår vistelse, men vi hann med en basketmatch på Long Island på onsdagen.

 


Sen gick vi vidare förbi Flatiron building och parken brevid: Madison Square Park. I parken fanns det jättesöta ekorrar :)

   


Nästa stopp blev Washington Square, med sin triumfbåge:

 


Sen gick vi igenom Greenwich Village med sina mysiga, lummiga gator och tittade på huset där "Vänner" sägs ha bott:

   


Sen gick vi runt lite i SoHo och hittade en cupcakebutik(Georgetown cupcake) som hade de godaste cupcaken jag ätit! Speciellt en som hette Toffee crunch:

     


Vidare gick vi sen till Little Italy och tog ett glas vin i solen:

   

 


Efter Little Italy gick vi till China Town/Lower East Side och åt billig lunch!

   

Dumplings på Vanessa´s Dumpling House för ca. 1 dollar! Vanessa´s ligger på Eldridge Street 118, nära Broome Street. Vi provade både stekta och kokta och de var jättegoda båda två!


Sen åkte vi upp till Midtown igen och åkte upp i Rockafeller Center: Top of the Rocks:

       

 

Vädret var helt fantastiskt!



 

Folk åkte skriskor för fullt utanför Rockafeller.


Som avslutning på kvällen gick vi på Gordon Ramsays restaurang MAZE.

  

 

Vi började med varsin drink.


 

 

Jag tog pilgrimsmusslor till förrätt och de var jättegott!


 

Krille tog butternut squash soup till förrätt, den var god men lite tråkig.


 

Till varmrätt åt vi båda en köttbit som vi hade hoppats på skulle vara supermör, men tyvärr var den inte alls det :/ Vi blev måttligt besvikna! Vi råkade tyvärr beställa köttet stekt till medium, och för att få "svensk" medium i USA bör man beställa rare eller medium-rare! Alla tillbehör var goda men köttet är ju det viktigaste! Våra förväntingar på Ramsay var ju höga!


 

Till efterrätt åt vi chokladfondant med salt glass, det var iaf supergott!


Efter mat och vin gick vi tillbaka till hotellet efter en intensiv dag!



 




 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia van Toor - 14 oktober 2013 11:17

Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida.    Många kramar Cecilia ...

Av Cecilia van Toor - 8 oktober 2013 19:52

Nu när vi går mot kallare tider så passar det ju utmärkt med en värmande soppa. Pumpor finns det ju fullt av ute i butikerna nu, så jag provade att laga soppa på det. Det blev en mumsig soppa som passar både som varmrätt ihop med ett gott bröd eller ...

Av Cecilia van Toor - 7 oktober 2013 09:30

God morgon fina! Jag lovade ju igår att dela med mig av maten vi åt igår. Det blev verkligen supergott! Äppelchutneyn kan man ju äta ihop med vad som helst och det blir mycket av den som man kan spara i kylen.      Man behöver inte så mycket c...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 19:43

Idag har vi varit på en liten söndagsutflykt i Häckeberga. Vi slog oss fräckt ner i Häckebergas slotts trädgård och fikade medhavd picknick och lapade sol :) Sen gick vi längs en stig en bit runt sjön. Supermysigt! Här kommer lite biler:     H...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 10:47

God morgon!   Morgonens frukost: hårdbröd (knäckemacka), kaffe och ägg. Vad säger ni? Hårdbröd eller knäckemacka? Här i Skåne brukar jag inte bli förstådd om jag säger hårdbröd...   Idag är jag pigg och ser fram emot en dag med träning, utfl...

Presentation


Matdelikat är en blogg om god mat och bak.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ matdelikat med Blogkeen
Följ matdelikat med Bloglovin'

Matbloggpriset

Nominera mig till Matbloggspriset Folkets val

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se