Direktlänk till inlägg 10 oktober 2012

Helstekt blomkål i ugn

Av Cecilia van Toor - 10 oktober 2012 18:04

Förlåt om jag inte har bloggat på ett tag men vi har varit på besök i Stockholm och jag har tyvärr varit sjuk:( Men nu är jag tillbaka :) Ikväll har vi lagat helstekt blomkål i ugn och sååå gott det var!! Särskilt med en klick smör och flingsalt. Till blomkålen åt vi falukorv men man kan ju ha den till vad som helst. Jag fick faktiskt inspirationen från Kockarnas Kamp, dock åt inte de falukorv till ;) Följer ni det programmet?


   


Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att hetta upp en stekpanna. Släng i en msk smör och stek sedan blomkålshuvudet runt om (man kan luta den mot kanterna på stekpannan för att få färg på sidorna). När den fått rejält med färg, stoppa in den i ugnen i ca. 30 minuter. Servera med smör och flingsalt. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Mathias

13 oktober 2012 16:59

Jag är också inspirerad o googlade på recept, hittade inget förutom detta. Får köra på ditt blogginlägg som recept :) Prövar att skicka in det med 50g smör på i ugnen, ska kasta upp smör ovanpå med jämna mellanrum... :p

Cecilia van Toor

13 oktober 2012 20:50

Det låter ju inte fel att ösa på smör! Hör av dig igen om hur det blir!

 
Ellen

Ellen

13 oktober 2012 17:08

hejsan, jag titta på det när jag kan och har tid. tycker det är ganska roligt. det där med blomkålen har jag också sett och kom ihåg att jag gjorde det i tyskland men fylld med blandfärs som är smaksatt som till biffar. man kan lägga ett täcke med ost ovanpå eller bara servera med en fin sås och potatis.

http://crazycatwomen.bloggplatsen.se

Cecilia van Toor

13 oktober 2012 20:56

Låter ju som en spännade rätt! Har du något recept?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia van Toor - 14 oktober 2013 11:17

Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida.    Många kramar Cecilia ...

Av Cecilia van Toor - 8 oktober 2013 19:52

Nu när vi går mot kallare tider så passar det ju utmärkt med en värmande soppa. Pumpor finns det ju fullt av ute i butikerna nu, så jag provade att laga soppa på det. Det blev en mumsig soppa som passar både som varmrätt ihop med ett gott bröd eller ...

Av Cecilia van Toor - 7 oktober 2013 09:30

God morgon fina! Jag lovade ju igår att dela med mig av maten vi åt igår. Det blev verkligen supergott! Äppelchutneyn kan man ju äta ihop med vad som helst och det blir mycket av den som man kan spara i kylen.      Man behöver inte så mycket c...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 19:43

Idag har vi varit på en liten söndagsutflykt i Häckeberga. Vi slog oss fräckt ner i Häckebergas slotts trädgård och fikade medhavd picknick och lapade sol :) Sen gick vi längs en stig en bit runt sjön. Supermysigt! Här kommer lite biler:     H...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 10:47

God morgon!   Morgonens frukost: hårdbröd (knäckemacka), kaffe och ägg. Vad säger ni? Hårdbröd eller knäckemacka? Här i Skåne brukar jag inte bli förstådd om jag säger hårdbröd...   Idag är jag pigg och ser fram emot en dag med träning, utfl...

Presentation


Matdelikat är en blogg om god mat och bak.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ matdelikat med Blogkeen
Följ matdelikat med Bloglovin'

Matbloggpriset

Nominera mig till Matbloggspriset Folkets val

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se