Alla inlägg under augusti 2012

Av Cecilia van Toor - 9 augusti 2012 11:56

För er som aldrig ätit äggakaka, så smakar det ungefär som tjockpannkaka fast med lite mer äggig smak. Det är supergott! Det här är Krilles specialitet :)


 


för 2p:


4 ägg

4 dl mjölk

1 dl vetemjöl

1 tsk salt

smör att steka i 


Blanda mjölet med hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av ingredienserna. Häll smeten i en stekpanna med hög kant och stek på låg värme! Låt kakan stekas tills den har stelnat, tar ca. 30 minuter. Servera med bacon och lingonsylt. 

ANNONS
Av Cecilia van Toor - 5 augusti 2012 19:46

Ikväll har vi lagat carbonara. Så enkelt och så gott! Vi satt ute på balkongen i det sköna vädret och drack ett glas vin till, så nära Italien man kan komma :)

Jag tillsatte skivade stekta champinjoner till carbonaran och det blev riktigt gott!!


       



Carbonara ā la Cissi, ca 3 p (eller 2 jätteportioner):


ca. 220 g spagetti

2 äggulor

2 dl vispgrädde

2 dl riven parmesanost

ca 100 g champinjoner

1 pkt bacon

massa nymalen svartpeppar

salt

salt och olivolja i pastavattnet.


Koka vattnet till pastan. När det börjar koka, tillsätt olivolja, salt och pasta. Medan pastan kokar: Stek bacon i bitar. Lägg baconet åt sidan och stek skivade champinjoner i baconfettet. Vispa ihop äggulor och grädde. Tillsätt osten, lite salt samt en massa svartpeppar. När svampen är färdigstekt, häll över ost/gräddblandningen i stekpannan och rör runt. Tillsätt sedan bacon och färdigkokta pastan. Rör runt i någon minut. Servera sedan med ännu mera svartpeppar!







Pasta · ägg
ANNONS
Av Cecilia van Toor - 5 augusti 2012 16:40

När vi var hos svärföräldrarna bjöd svärmor Ingrid på den här underbara pajen på röda vinbär. Den är lite seg i kanterna vilket gör den extra god!



För en paj, ca 24-26 cm i diameter:


120 g smör

2 1/4 dl mjöl

2 1/4 dl socker

1 ägg

1 tsk vaniljsocker

2 1/2 dl röda vinbär

pärlsocker


Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret till rumstemperatur. Blanda mjöl, socker, ägg och vaniljsocker med smöret. Smöra och bröda form med avtagbar kant och klicka i smeten. Strö över bären och pärlsocker. In i ugnen i 20 minuter.





Av Cecilia van Toor - 4 augusti 2012 20:55

I måndags var vi med Krilles familj på Tosselilla. Det är ett sommarland för barn men även vi vuxna tyckte det var kul;p Där finns karuseller, hoppkuddar, trampbåtar, go-cart, vattenland och hur mycket som helst! Här är lite bilder från dagen, men kolla gärna in min svägerska Helenas blogg för andra bilder :)


       

Av Cecilia van Toor - 1 augusti 2012 17:01

Jag måste börja med att tacka våra fina grannar Malin och Örjan som kom förbi med en stor, fin öring häromveckan! Den hamnade på vårt middagsbord igår, perfekt att bjuda hela Krilles familj på eftersom den var så stor. Den blev supergod, särskilt ihop med min moster Berits goda citronsås! Såsen är så god så att man vill äta den med sked, den är dock inte ett dugg nyttig men det är väl därför den är så mumsig!


Vi fick fisken rensad :) Vi fyllde buken med salt och peppar, massor av färsk dill och persilja samt färsk gul lök och salladslök. Sen lindade vi in den i smord folie och stoppade in i ugnen ca. 50 minuter på 200 grader. Kolla vid ryggbenet om du är osäker på om fisken är färdig, den ska inte vara genomskilnig.


När fisken var färdig drog vi bort skinnet och serverade med potatis, citronsås, sockerärtor och sallad. 

Såsen är supergod och så enkel att göra!


Berits goda citronsås, ca 4 p.


2 dl fet créme fraiche

1 dl vispgrädde

1 fiskbuljongtärning

1 citron

citronpeppar


Riv av citronskalet med ett fint rivjärn, bara det gula inte det vita för då blir det beskt. Blanda créme fraiche, grädde och fiskbuljong i en kastrull och värm försiktigt till buljongtärningen har smält. Tillsätt citronskal, ett par matskedar citronsaft (efter smak) samt citronpeppar.

Vi tillsatte även lite spad från fisken i såsen för ytterligare smak.


Vi hade även en jättegod förrätt som Jill lagade men den bjuder jag på vid ett annat tillfälle :)



Presentation


Matdelikat är en blogg om god mat och bak.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ matdelikat med Blogkeen
Följ matdelikat med Bloglovin'

Matbloggpriset

Nominera mig till Matbloggspriset Folkets val

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se