Alla inlägg under juni 2012

Av Cecilia van Toor - 19 juni 2012 20:18

Idag har vi lagat en variant på svärmor Ingrids fyllda kycklingfilé med soltorkad tomat, fetaost och basilika inlindad med bacon. Ni får ursäkta bilderna, de blev inte så jättefina :/ Det var iaf jättegott :)


 

 


4 kycklingfiléer

1 pkt bacon

150 g fetaost

soltorkade tomater

färsk basilika

salt och peppar

3 dl grädde (eller 2 dl grädde och 2 dl crème fraiche, ev. med smak, för en krämigare sås)


Dela kycklingfiléerna på hälften. Salta och peppra runt om. Skär ett snitt i varje del och fyll med fetaost, soltorkad tomat och basilika. Linda runt med en baconskiva, sätt ev. ihop med tandpetare. Lägg kycklingarna i en ugnsfast form. Slå över grädde och ev. crème fraiche. Ställ in i ugnen ca. 25 minuter på 225 grader. Servera med sallad och ris.

--------

OBS!!!!!

Om ni vill ha en mer smakrik sås så fick jag precis reda på originalreceptet av Ingrid; Istället för grädde ska det vara crème fraiche, oxfond, soja, vitlök och om man vill lite dijonsenap. 



Av Cecilia van Toor - 17 juni 2012 21:46

Äntligen har vi fått tag i Stenstorp köksö från IKEA. Vi har velat ha den i snart ett halvår men den har varit slut överallt. Ska bli skönt med extra arbetsyta i vårt lilla kök.

 


Idag köpte vi även jättegoda jordgubbar, tror att de var skånska. Behövde inte ens sockra dem eftersom de var så söta, åt de bara med en klick grädde :)

   



Av Cecilia van Toor - 17 juni 2012 12:11

Här om dagen gjorde jag en god asieninspirerad kycklinggryta. Perfekt att göra till många. 




1 kg kycklingfiléer

2 burkar kokosmjölk

200 g champinjoner

1 stor röd paprika

1 burk bambuskott

1 burk vattenkastanjer

i burk minimajs

1/2 färsk ananas

färsk ingefära (ca. 3 msk riven)

2-3 vitlöksklyftor

2-3 tsk sambal oelek

chilipulver

salt och peppar


Dela kycklingen i små bitar och stek med smör i en stor gryta. Tillsätt hackad paprika och svamp. Krydda med salt, peppar och chilipulver och fräs nån minut. Häll i kokosmjölken, bambuskott, vattenkastanjer och minimajs. Tillsätt riven ingefära och pressad vitlök samt sambal oelek. Låt puttra några minuter. Tillsätt ananasen i slutet. Smaka av och krydda ev med mer salt och peppar. Servera med ris. 

Av Cecilia van Toor - 16 juni 2012 12:04

Det gick ju mindre bra i fotbollen igår, men vilken match, den var ju sjukt spännande! Vi såg matchen hos Krilles bror Ola. Han bjöd på hemmagjorda hamburgare och öl :)


Kocken :)


Hemmagjorda grillade biffar med ananas, sallad, tomat, rödlök, ketchup, hamburgedressing och vitlöksås (cream fraiche, pressad vitlök, citronpeppar och salt) samt klyftpotatis till.


Den här ölen drack vi till, den var god. Mycket beska/smak av humle.   

Av Cecilia van Toor - 15 juni 2012 17:31

Ikväll är det ju som alla vet Sverige-England. Dagen till ära har jag bakat macaroner. Denna gången köpte jag färdigt mandelmjöl för att slippa skålla, riva och torka mandeln själv. Det fungerade jättebra, så det kommer jag använda i fortsättningen! Jag färgade marängen med gul karamellfärg och gjorde blåbär- och limefyllning (gult och blått).


Jag har pyntat med blå pyntgelé och blått strössel.


Recept på macaroner finns här 


Fyllningen gjorde jag så här:

Värm 0,5 dl vispgrädde, lägg i 100 g vit choklad och rör om tills det smälter. Tillsätt skalet av en lime, samt saften av en halv lime. Tillsätt ca. 10 krossade blåbär. Ställ in i kylen tills den stelnar.


Nu får vi hoppas att Sverige vinner ikväll!!!


Av Cecilia van Toor - 14 juni 2012 14:59

I helgen har vi varit på en av mina bästa vänner Linns bröllop. Det var så jäkla kul! Linn och David var så fina :) Och vilket väder, det var strålande sol från att vi klev av båten på fredagen tills båten på söndagen lämnade. Dock stannade jag och Krille en extra natt på ön eftersom det var så otroligt vackert. Här kommer lite bilder från bröllopsdagen:


Fina brudparet



Innan bröllopet fixade vi tärnor och Linn oss och drack champagne i hennes svit. Hennes fina klänning har en vän till Linn gjort som heter Helena http://helenagranby.se


I det här vackra kapellet skedde vigseln


Så här såg jag ut


Linn med tärnorna


Champagne och gifflar innan middagen


Min snygging


Den fina dukningen


Buffémat: Lax, tjälknöl, silltårta, pajer, hummersoppa, sallader, ost... hur mycket gott som helst!



Bröd format som hjärtan :)


             


Av Cecilia van Toor - 6 juni 2012 22:08

Nu har jag äntligen semester!! Dock bara en och en halv vecka men det är alltid nått. Imorgon beger vi oss norrut då vi ska på min vän Linns bröllop på lördag. Vi ska göra ett stopp i Stockholm påvägen upp och träffa min bror Magnus med familj, särskilt ser jag fram emot att träffa deras nyfödda flicka Ester :) Dessutom har min vän Sandra fött en jättesöt liten son idag, är så stolt!!

Jag har iaf bakat mandelbiscotti som vi kan ta med som färdkost:



Deg:

3 ägg

2 dl socker

1 dl olivolja

1 nypa salt

2 tsk vaniljsocker

6 dl vetemjöl + ca 1 dl

1 tsk bakpulver

200 g hel mandel (med skal)


Pensling:

1 ägg

1 msk socker

1 msk vatten


Sätt ugnen på 190 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt olja, salt och vaniljsocker. Blanda 6 dl vetemjöl med bakpulver och blanda i smeten. Blanda i mandeln och lite mer mjöl och försök forma två längder på ett bakplåtspapper. Pensla med blandat ägg, socker och vatten. Ställ in i ugnen 30 minuter. Ta ut plåten och skär i bitar i önskad storlek. Sätt ugnen på 100 grader och grädda skorporna ytterligare 1 timme. 


Av Cecilia van Toor - 5 juni 2012 21:48

Här om kvällen var vi och åt indiskt på New Delhi här i Lund. Vi var inte särskilt exalterade över maten. Det var gott men tyvärr inte mer än så. Jag har ätit där tidigare och varit jättenöjd men det kanske beror på vad man beställer. Är det någon som har tips på en bra indisk restaurang i Lund/Malmö området?


Krilles "sizzling" gryta


Blandad mat från buffén   

Presentation


Matdelikat är en blogg om god mat och bak.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Matbloggpriset

Nominera mig till Matbloggspriset Folkets val

Ovido - Quiz & Flashcards