Direktlänk till inlägg 25 juni 2012
Det var bullar jag bakade :) Både kanel-, vanilj- och hallonfyllning!
Kanelfyllningen
Fina formar från Kalasform
Kanel- och vaniljbullar
Hallonbullar
Bulldeg:
100 g jäst för söta degar
5 dl mjölk
200 g smör
2 dl sirap
2 ägg
1 tsk salt
3 tsk kardemumma
ca. 18,5 dl vetemjöl special
Kanelfyllning och vaniljfyllning till 3/4 av degen:
200 g smör
200 g mandelmassa
1 dl socker
3 msk ströbröd
2 msk vatten
smaksättning: 2 msk kanel eller 6 tsk vaniljsocker
Riv mandelmassan och blanda i resten med elvisp. Om du vill göra både kanel och vaniljbullar, ta hälften av smeten och smaksätt med kanel och hälften med vaniljsocker.
Hallonfyllning till 1/4 av degen
ca 50-75 g smör
3 msk socker
3 tsk vaniljsocker
100 g hallon
Skiva smöret med osthyvel och bred ut över den utkavlade bulldegen. Strö över socker, vanlijsocker och hallon.
Pensling:
2 ägg
2 krm salt
1 msk vatten
Topping:
pärlsocker
ev. mandelflarn
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm till fingervarmt. Smula jästen i en bunke, helst i en assistent el. liknande. Häll över mjölkblandningen så att jästen löser sig. Tillsätt sirap, ägg, kardemumma, salt och vetemjöl. Arbeta degen tills den blir smidig. Låt degen jäsa under en duk en timme (till dubbel storlek). Gör valfri fyllning. Ta upp degen på bakbord, knåda och dela i fyra delar. Kavla ut varje del till en tunn rektangel. Lägg på valfri fyllning. Rulla ihop från långsidan till en rulle. Skär i ca 3 cm stora bitar. Lägg bitarna i formar eller direkt på bakplåtspapper. Låt jäsa under duk ca. 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg, salt och vatten och pensla på bullarna. Strö över pärlsocker. Grädda 7-9 minuter. Låt svalna på galler.
Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida. Många kramar Cecilia ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 |
19 | 20 |
21 | 22 |
23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 |
28 | 29 |
30 |
||||
|