Direktlänk till inlägg 18 maj 2012
Mamma hade bakat briocher när vi hälsade på dem förra helgen. Pefekt att ha till en lyxig helgfrukost eller fika med smör och marmelad :)
Mammas goda briocher, ca 24 st.
50 g jäst
2 dl vatten
1/2 tsk salt
240 g vetemjöl (ca 4 dl)
150 g rumsvarmt smör
2 msk socker
4 ägg
420 g vetemjöl (7 dl)
ägg till pensling
Blanda ut smulad jäst med ljummet vatten. Tillsätt salt och 240 g vetemjöl. Blanda till en smidig deg i assistent eller liknande, Låt jäsa ca 30 minuter.
Rör smör smidigt med socker och tillsätt ägg. Blanda ner smörsmeten i den jästa degen. Tillsätt resten av mjölet, men spara lite till utbakning. Arbeta degen i 10 minuter. Ta upp degen och lägg en sjättedel åt sidan och gör 24 små bollar av den. Dela resten till 24 stora bollar. Gör en liten fördjupning i varje stor boll och sätt fast en liten boll där i. Låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna och grädda i 8-10 minuter.
Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida. Många kramar Cecilia ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 |
11 |
12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 |
|||
21 | 22 | 23 |
24 | 25 |
26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|