Direktlänk till inlägg 15 april 2012

Kyckling i jalapeñosås med bönsallad

Av Cecilia van Toor - 15 april 2012 21:58

God kväll! Idag kollade jag igenom gamla kokböcker för att få lite inspiration till nya maträtter. Jag föll för ett recept i den här kokboken:


 

Pink av Peter Norman. Jag fick den i födelsedagspresent för två år sedan.


Det blev en egen, snarlik variant av hans recept. Det blev riktigt gott! Måste provas!

Här kommer min version:


4p

4 kycklingfiléer

2 dl crème fraiche

ca. 15 st jalapeñobitar (från burk)

1 stor grön paprika

2 vitlöksklyftor

1,5 dl skållad mandel

skalet och saften av 1 citron

100 g riven parmesanost

salt och peppar


Sätt ugnen på 250 grader.

Dela varje kycklingfilé i två delar. Salta, peppra och bryn dem runt om i smör tills de får färg.

Blanda crème fraiche, jalapeño, paprika, vitlök, mandel, citronskal och saft i en bunke och mixa med stavmixer. Smaka av med salt.

Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Häll såsen över filéerna.. Strö över den rivna osten och grädda i ugnen ca 20 minuter.

Servera med bönsallad





100 g gröna oliver med pimentos

1 burk stora vita bönor

1 burk kidneybönor

10 st coctailtomater

1 liten rödlök

1 näve färsk persilja 

1 msk flytande honung

2 msk citronsaft

salt


Hacka oliverna. Skölj bönorna. Skär tomaterna i skivor. Hacka rödlöken och persiljan fint. Lägg upp i en skål. Blanda honungen med citronsaften och häll över salladen. Smaka av med lite salt. 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia van Toor - 14 oktober 2013 11:17

Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida.    Många kramar Cecilia ...

Av Cecilia van Toor - 8 oktober 2013 19:52

Nu när vi går mot kallare tider så passar det ju utmärkt med en värmande soppa. Pumpor finns det ju fullt av ute i butikerna nu, så jag provade att laga soppa på det. Det blev en mumsig soppa som passar både som varmrätt ihop med ett gott bröd eller ...

Av Cecilia van Toor - 7 oktober 2013 09:30

God morgon fina! Jag lovade ju igår att dela med mig av maten vi åt igår. Det blev verkligen supergott! Äppelchutneyn kan man ju äta ihop med vad som helst och det blir mycket av den som man kan spara i kylen.      Man behöver inte så mycket c...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 19:43

Idag har vi varit på en liten söndagsutflykt i Häckeberga. Vi slog oss fräckt ner i Häckebergas slotts trädgård och fikade medhavd picknick och lapade sol :) Sen gick vi längs en stig en bit runt sjön. Supermysigt! Här kommer lite biler:     H...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 10:47

God morgon!   Morgonens frukost: hårdbröd (knäckemacka), kaffe och ägg. Vad säger ni? Hårdbröd eller knäckemacka? Här i Skåne brukar jag inte bli förstådd om jag säger hårdbröd...   Idag är jag pigg och ser fram emot en dag med träning, utfl...

Presentation


Matdelikat är en blogg om god mat och bak.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Matbloggpriset

Nominera mig till Matbloggspriset Folkets val

Ovido - Quiz & Flashcards