Direktlänk till inlägg 11 april 2012

Pirogtokig...

Av Cecilia van Toor - 11 april 2012 06:10

God morgon! Försökte blogga igår kväll men det va något fel på sidan. Har ju glömt att dela med mig av receptet på texmexpiroger jag gjorde här om veckan. De är väldigt lika de vegetariska pirogerna fast med köttfärs. Jag har använt samma grundrecept som då.


 


Grundrecept för piroger 12 st


25 g jäst

50 g smör

2,5 dl mjölk

1 tsk salt

1 tsk socker

6 dl vetemjöl


Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm tills fingervarmt. Häll lite av degvätskan över jästen så att den löser sig. Häll över resten. Tillsätt socker, salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca. 40 min.


Texmexfyllning

ca 500 g köttfärs

2 chilifrukter

2 vitlöksklyftor

1 gul lök

chilipulver

chiliflakes

spiskummin

paprikapulver

salt och peppar

oregano

2 msk tomatpuré

en skvätt vatten

1 burk majs

1 ägg till pensling


Stek hackad lök, vitlök och chili. Tillsätt färsen. Smaksätt med kryddorna. Tillsätt tomatpurén och en skvätt vatten. Låt koka ihop. Tillsätt avsköljd majs. 


Sätt ugnen på 225 grade. Ta upp den jästa degen på mjölat bord och dela i tolv bitar. Kavla ut bitarna till rundlar, ca 12 cm i diameter. Lägg en klick färs på varje rundel och vik ihop till halvmånar. Tryck till ordentligt med en gaffel i kanterna. Pensla med uppvispad ägg.

Grädda ca 15 min.

 
 
Ingen bild

.

11 april 2012 17:06

Dina piroger ser helt perfekta ut!! Bra blogg med många bra tips! Gillar att du skriver så ofta.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia van Toor - 14 oktober 2013 11:17

Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida.    Många kramar Cecilia ...

Av Cecilia van Toor - 8 oktober 2013 19:52

Nu när vi går mot kallare tider så passar det ju utmärkt med en värmande soppa. Pumpor finns det ju fullt av ute i butikerna nu, så jag provade att laga soppa på det. Det blev en mumsig soppa som passar både som varmrätt ihop med ett gott bröd eller ...

Av Cecilia van Toor - 7 oktober 2013 09:30

God morgon fina! Jag lovade ju igår att dela med mig av maten vi åt igår. Det blev verkligen supergott! Äppelchutneyn kan man ju äta ihop med vad som helst och det blir mycket av den som man kan spara i kylen.      Man behöver inte så mycket c...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 19:43

Idag har vi varit på en liten söndagsutflykt i Häckeberga. Vi slog oss fräckt ner i Häckebergas slotts trädgård och fikade medhavd picknick och lapade sol :) Sen gick vi längs en stig en bit runt sjön. Supermysigt! Här kommer lite biler:     H...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 10:47

God morgon!   Morgonens frukost: hårdbröd (knäckemacka), kaffe och ägg. Vad säger ni? Hårdbröd eller knäckemacka? Här i Skåne brukar jag inte bli förstådd om jag säger hårdbröd...   Idag är jag pigg och ser fram emot en dag med träning, utfl...

Presentation


Matdelikat är en blogg om god mat och bak.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Matbloggpriset

Nominera mig till Matbloggspriset Folkets val

Skapa flashcards